Victor Consael

Poffertjes op locatie

Laatst gewijzigd: 12 november 2013

copywrite©victorconsael

Ontwerp: Chris van der Steeg

Producten

  Wij werken uitsluitend met de beste  producten verkrijgbaar.

  Ons boekweit meel is van de beste kwaliteit.

 

   Mede daardoor kunt U onze poffertjes ook gluten vrij bestellen, echter moeten     

  wij dat wel van te voren weten.

  En werken uitsluitend met echte boter.

  In de alinea hieronder een uitleg van firma Trouw over boekweit.

Boekweit vrucht of graan

Botanisch gezien is boekweit een (struik-) vrucht. Hierdoor bevat boekweit veel meer voedingswaarde dan graan. Vanwege zijn uiterlijk en de toepassingen wordt boekweit echter meestal met granen vergeleken, zoals: tarwe, gerst, rogge, maïs, etc....

Eiwitten in onze voeding leveren belangrijke bouwstoffen voor het menselijk lichaam. Een eiwit is opgebouwd uit een groot aantal aminozuren, waarvan speciaal het aminozuur lysine de groei en instandhouding van het lichaam bevordert en daarom onontbeerlijk is.

Bij granen bestaat een uitgesproken tekort aan lysine, boekweit daarentegen bezit een hoog gehalte aan lysine, terwijl de verdere aminozuur-samenstelling zo gunstig is dat het boekweit eiwit een waarde heeft die bijna net zo groot is als die van de beste dierlijke eiwitten, zoals van melk- en vlees eiwit. Het eiwit rendement van boekweit is veel hoger dan dat van granen. Steeds vaker wordt het artikel boekweit daarom ontdekt als belangrijk ingrediënt in de gezondheidsvoedingsbranche. Boekweit heeft ook als voordeel dat het gluten vrij en daardoor geschikt is voor mensen met gluten allergie. Boekweit is daarnaast zeer rijk aan belangrijke mineralen en andere gezondheidsbevordende stoffen b.v. rutine.